DHİ No touch technique saç ekimi

No touch teknik saç ekimi; Türkçe’ye “ kökün canlı kısmına dokunmadan direk ekim” olarak çevrilebilir.Alımda diğer tüm uygulamalardan farksızdır. Motorla ya da manuel olarak kökler alınır biriktirilir ve ekimde kullanılan alet yardımıyla ekim gerçekleştirilir. Yöntemin özelliği en yaygın uygulanan FUT yöntemine benzer şekilde yapılan FUE’den farklı olarak kökler canlı kısmına dokunulmadan aletin içine yerleştirilir ve yine alet yardımıyla köke dokunulmadan ekim gerçekleştirilir.

Daha çok hemşirelerden oluşan kalabalık ekiple yapılan FUE saç ekiminde kökleri ekmek için önceden 1-2.5 mm eninde kesici aletle delikler açılır ve karşılıklı 2 hemşire aynı anda saçları köklerinden tutarak ciltte açılmış bu deliğe gömer. Kökün canlı kısmından tutmak kök ölümüne ve çıkacak saçta deformasyonlara neden olabilir. Ayrıca bu şekilde ekim daha büyük delikler açmayı zorunlu kılar. “No touch” teknikte ise kökler yerleştirilirken canlı kısmından tutulmadan alet yardımıyla cilde yerleştirilir. Bu sayede kök ölümleri daha az olmaktadır.

Her ne kadar “DHI No Touch Technique” yeni icat edilmiş gibi ifade edilip bu şekilde haber reklamlar çıkarılmış olsa da belki Yunanistan için ya da saç ekimine yeni başlayan birileri için yeni olabilir. Ama Türkiye’de 5 yıldır tüm ekimlerini bu şekilde “kökün canlı kısmına dokunmadan ve önceden kanal açmadan direkt cilt altına yerleştirme şeklinde” yapan 3 doktor var.

Yine reklam amaçlı bu tekniğin kadınlara da uygulanıyormuş gibi ifade edilse de kadınlara saç ekimi yapılmamasının sebebi teknikle ilgili bir sorun değil dökülmenin patolojisiyle ilgilidir ve kadınlarda da görülen “erkek tipi dökülmede” saç ekimi yıllardır yapılmaktadır.

Yöntemi “60-70 derece ile ekim yapılabildiği için artık çim adam görüntüsü olmamaktadır” diye tanıtmaktadırlar. Oysa Türkiye’de bazı doktorlar “çim adam sorununu” 5 yıl önce aşmıştır. Hatta 30 dereceye kadar yatık kaş ekilebilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir