Ekim Sonrası

Ekim yaptıran bireylerin ekimden sonra dikkat edip yapması ve yapmaması gereken hususları makalemizde geniş bir şekilde ele alınmaktadır.

Saç ekiminin yapılış tekniği, doktorun yapıp yapmadığı, köklerin nasıl alındığı, vücut dışında ne kadar süre kaldığı, ekimde köklerin canlı kısmından tutulup tutulmadığı, ekimin kanal açılarak yapılması gibi onlarca faktör çıkacak saçları etkiler. Ama ekimden sonra kişinin yapacakları da sonucu etkileyen bir durumdur.

Peki ekim yapıldıktan sonra nelere dikkat ederseniz sonucu değiştirirsiniz?

*Ekim alanındaki kaşıntı çok rahatsız edici olabilen bir durumdur. Kaşırsanız kökler zarar görebilir, kaşımak yerine parmaklarınızın iç kısmıyla hafif darbelerle vurarak köke zarar vermeden kaşıntıyı kaldırabilirsiniz.

*7-8 güne kadar olan dökülmeler etraftaki ya da ekilen kökün yanındaki kıl kırıntılarıdır. Saçınızı kaybettiğiniz korkusuna kapılmayın.

*Ekim alanında bir damla taze kan gördünüz ise en az bir kökünüz zarar görmüş demektir. Daha dikkatli olun.

*Ekim alanında taze kan görmediğiniz sürece köklere zarar vermediğiniz anlamına gelir. Ama 1 damla kan gördüyseniz bilin ki en az bir kök ölmüştür.

*Ekim sonrası antibiotik (mikrop öldürücü) verildiyse ekim yapanlar yeterince steril çalışılmadığını düşünüyorlar demektir. Bu durumda antibiotikleri dikkatle kullanmalısınız. Çünkü iltihap kaparsa sonuç felaket olacaktır.

*Özellikle ilk 5-6 gün köklerin yeterince tutunamaması sebebiyle kafanızı bir yere çarpmamaya özen gösterin. Çünkü sert dokunulan alandaki kökler ölür ve çıkmaz.

*Sargı uygulandıysa bu saçlara yapışmış olabileceğinden çok dikkatli çıkarmalısınız mümkünse sargı işlemi yerine şapka takınız.

*Kafanızda tüyleşmiş kıllar varsa veya dökülmenin devam edeceğini düşünüyorsanız mutlaka bilimsel ilaçlar kullanmalısınız. Çünkü bu size ekimden daha çok saç kazandırabilir.

*Alım yeri ve ekim yerindeki gerginlik ve uyuşukluk hissini (motor kullanıldıysa olur) önemsemeyin geçte olsa kendiliğinden düzelecektir.

*Alım bölgesinde sivilceler olabilir bunlar kökü alınamayan kıllara bağlı kıl dönmesidir. Tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden düzelir.

*Ekim alanındaki sivilceler yeniden çıkan saçların yolunu şaşırmasından kaynaklanan bir durumdur, içindeki kıl çıkınca düzelecektir. Erken çıkması için sivilceleri sıkarak kılın çıkmasına yardımcı olabilirsiniz.

*Günde bir tablet alacağınız 10 mg biotin ekim sonrası olacak şok dökülmeyi azaltır, erken çıkışa yardımcı olur ve çıkacak olanların daha kaliteli çıkmasını sağlar, bunun yanında var olan tüyleşmiş kılların kalitesini artırır.

*Aynı ekibe ekim yaptırmak için bir yıl beklemelisiniz. Çünkü net sonuç bir yılda ortaya çıkar.

* ”Saç ekimi yaptırdım kellik sorunum bitti” şeklinde yaklaşmayın dökülmenin önüne geçmeye çalışın. Çünkü saç ekiminde kafadaki saç sayısı aynıdır. Sadece yeri değişir ama ilaçlarla kafanızdaki saç sayısı artar ayrıca yeniden ekim gereksinimi azalır.

*Ekim sonrası, güneşten korunma, denize girmeme, cinsel ilişkiyi girmeme gibi yasakların bilimsellikle hiçbir ilişkisi yoktur ve statükocu ekipler tarafından konmaktadır. Hiçbirine uymanız gerekmez 2 gün sonra tümünü gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

*Sigara içimiyle kana giren karbon monoksit oksijenden 200 kat daha sıkı tutunduğu için köke giden oksijen miktarını azaltarak köke zarar verebilir. Tercihen ekim gününden bir gün önce ekimden 4 gün sonrasına kadar sigara içmeyin ya da olabildiğince azaltın bunu yapamıyorsanız dudak tiryakisi gibi ciğerlerinize çekmeden ağızdan üfleyin böylece karbon monoksit kana geçemeyecek ve köke zarar veremeyecektir.

*2. banyodan sonra her banyoya girişinizde önce kafanızı yıkayın diğer temizliklerinizi yaptıktan sonra kafanızı tekrar yıkayın kabuklar yumuşayacağı için böylece daha çabuk temizlenecektir.

*İşletmede gördüğünüz iyi muamelelerden dolayı dostlarınıza önermek için bir yıl bekleyiniz. Çünkü iyi muamele değil kaliteli sonucu önermelisiniz.

*Ekimden 12 gün sonra kökler yeterince tutunmuş demektir ve saçınıza istediğiniz her şeyi (kısaltmak, boyatmak, topik uygulamak) yaptırabilirsiniz.

*Alnınızda ve gözünüzde olabilecek ödem kesinlikle sizi tedirgin etmesin son derece önemsiz bir durum.

*Bilimsellikle hiçbir ilgisi olmayan ve etkinliği sadece yapanlar tarafından kabul edilen gerçekte bir işe yaramadığı bilinen PRP, mezoterapi, lazer gibi uygulamaları ekim öncesi ve ekim sonrası hediye olarak bile yapsalar uzak durun bunlar için asla para vermeyin. Bunun yerine bilimsel ürünler kullanın.

Saç ekimi sonrası kullanacağınız ilaçlar şok dökülmeyi azaltır, kaliteli ve erken çıkışı hızlandırır, ekim alanında önceden var olan tüylerin kalitesini artırır. Bu sebeplerle bu kadar emek ve para karşılığı yaptırdığınız saç ekiminden daha iyi sonuç alabileceğiniz ürünler kullanmalısınız bu konuda öneriler için; http://www.sacekimiresim.com/yazi/sac-ekimi-sonrasi-kullanilan-ilaclar-2/   linkinden yararlanabilirsiniz.

Saç kalitesini artırdığı bilinen en etkili madde B7 (Biotin) vitaminidir ve ekim sonrası günde 10 mg tabletlerden bir tane alınmalıdır.

*Saç ektirdiğiniz klinikte ekim sonrası yüksek maliyetli ürünler satılırsa bunları almadan önce gerekliliğini araştırınız, size verilebilecek (bepanthol, şampuan, losyon, lazer tarağı vs) gibi ürünlere yüksek bedeller ödemeyiniz. Ekim sonrası anlamlı olabilecek saçı besleyen biotinli şampuan dışındakilerin önemli olmadığını bilin, dökülme tedavisi için önerilen bilimsel ürünleri araştırdıktan sonra başlayın. Size ciddi fiyatlara satılan ürünleri internetten çok daha uygun fiyatlara alabilirsiniz. Sadece o klinikte bulunan bir ürünse ve fahiş fiyatla satılıyorsa almayın gerekirse yurt dışından getirtin.

Saç ekiminde kafadaki saç sayısı değişmez sadece yeri değişir, ilaç kullanarak kafanızdaki tüyleşmiş kılların kalitesini artırarak kafanızdaki saçın sayısını artırırsınız. Bu sebeple tam kel değilseniz ekim sonrası bilimsel ilaçlar kullanmalısınız. Bu yaklaşım aynı zamanda ekilen saçların etrafındaki saçların dökülüp ada gibi bir görünüm ortaya çıkmasını engeller.

Updated: 22 Ağustos 2011 — 11:44

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir